Knutes blogg - www.helland.cc


Velkommen til min hjemmeside og blogg.

Jeg har flere hobbyprosjekter. Ett av de er KommunenDigitalt hvor jeg forsøker å samle oversikt om sosiale nettverk, fri programvare, nettskyer og hvordan ny teknologi kan benyttes i kommunal tjenesteyting. Ett annet er å skrive en ny bok om kommunal organisering - en bok som utvikles på internett av de som mener de har kompetanse på eller en mening om kommunal organisering.

Du kan også følge meg på mikrobloggtjenestene identi.ca og twitter.


Mine siste mikrobloggposter

søndag 4. oktober 2009

Helten min

I sommer ble jeg oppmerksom på at det kom mobiltelefoner som kunne måle seg med iPhone med programvare basert på fri programvare. Men min sølvgrå Nokia 6233 som jeg har hatt i 2,5 år var fortsatt trofast og leverte "varene". Jeg kunne ringe, ta enkle bilder og sende sms. Og dette dekket mine behov... trodde jeg.

Men så begynte Nokia'en å svikte meg i høst. Batteriet tok kvelden. Og da var alternativet enten å kjøpe nytt batteri eller å "ta steget". Siden jeg er glad i "duppeditter", valgte jeg etter å ha skannet nettsidene opp og ned å kjøpe HTC Hero. Den har fri programvare (Android) i bunn. I tillegg har HTC lagt på et eget brukergrensesnitt (Sense) som blant annet gir muligheten for å lage egne skrivebord med snarveier. 

Så da var det å stupe i det og begynne å bruke Hero'en. Ganske raskt oppdaget jeg at det var en ny ROM på gang og jeg bestemte meg for å oppgradere med én gang. Oppgraderingen ville jo slette alle mine data. Men for å kunne oppgradere, måtte jeg installere HTC Sync på PC'en min (krevde windows).

Og det ble en katastrofe. Installasjonsprogrammet drepte det trådløse kortet på PC'en (har ikke lest om andre med dette problemet, feilen kan være min) samtidig som at programmet heller ikke fant Hero'en - selv om det ikke var noe problem å finne mappene på mobilen fra PC'en. 

Da ble det ny runde på nettet hvor jeg etterhvert kom over hjelp og mulighet for å installere ny  ROM uten å bruke HTC Sync. Og hjelpen fant jeg hos MoDaCo hvor jeg også oppgraderte radioen (slik at mobilen lettere fant mulige nettverk). Når jeg skjønte oppskriften, gikk hele oppgraderingen på 5 minutter.

Og da var det å ta den i bruk. 

Google har laget tett kobling mellom Android og tjenestene hos Google (Gmail, Google maps, YouTube, Picasa). Som bruker av Gmail, er det herlig å bli varslet når det kommer ny epost og lett å synkronisere med kontaktene mine (selv om den pr i dag IKKE synkroniserer bursdager). 

Det er lett å navigere på skjermen og når jeg skal sjekke noe på nettet, selv når jeg er hjemme med flere PC'er tilgjengelig, velger jeg å bruke HTC'en. Og det var kult å lage min egen "startside" med de snarveiene som er viktige for meg. 

Det er mange som lager programmer til Android, og dersom det er noe jeg ikke helt liker, vet jeg at det ikke tar lang tid før noen har laget noe som fikser det. Android Market gir et vell av programmer, men den gir ikke full oversikt. Den finner jeg hos Cyrket.  

Etter å ha vært innom Cyrket, er det lett å søke opp programmene på Hero'en. Jeg har allerede installert flere programmer jeg enten er avhengig av eller syns er kult: Orienteer (kompass), KeePassDroid (passordadministrasjon), Linda File Manager, YR (været), Any Cut (lage snarveier), RockOn (musikkavspiller), Wapedia (finne artikler i Wikipedia) og Ringdroid (lage ringelyder) for å nevne noe.

Denne artikkelen skrev jeg etter å ha testet helten min i 2,5 uke. Og jeg må innrømme at jeg allerede har blitt avhengig - og jeg forstår ikke lenger hvordan jeg klarte meg uten....

Og telefonregningen min har allerede økt betraktelig etter at jeg begynte å akseptere varsler, bruke GPS'en som kjørekomputer osv.....


1 kommentar: